Почетна

Shoo Shoo Sound изложба у Библиотеци
Додела награда и изложба свих радова (награђених и осталих) који су учествовали на конкурсу "Боје за Гошу" и "Речи за Гошу" одржана je у четвртак, 10. новембра у Библиотеци "Димитрије Туцовић". Путем фотографија преносимо део раздрагане атмосфере која је владала у нашим просторијама.

Опширније...

 

"И речи и дела" Чеде Живановића
У среду, 9. новембра 2016. године у сали Библиотеке одржана је промоција нове књиге Чеде Живановића "И речи и дела". Говорили су Душан Ђокић и Ратко Вукелић који је, као врсни познавалац дела Чеде Живановића, веома живописно дочарао и ову и претходне његове књиге које су својеврсни речници знања.

Опширније...

 

Насиље у породици - важне савремене теме у Библиотеци
У петак, 30. септембра 2016. године од 19 часова у сали Библиотеке "Димитрије Туцовић" Лазаревац одржана је психодрамска радионица "Валцер дијаболик" у организацији ЦЕВИТ-а, а у сарадњи са Обреновачким женским центром и позоришном трупом "Пасцо Хатор".

Опширније...

 

Лесковац - расадник талентованих уметника
У уторак, 4. октобра, у холу Библиотеке отворена је изложба скулптура у дрвету Милисава Стојановића, самоуког вајара из села Лесковац Колубарски.
Ова изложба је увод у обележавање 50 година стваралаштва Милисава Стојановића који је свој пут уметника пронашао још у раној младости. Од самог почетка имао је подршку Богосава Живковића те није спутавао свој таленат.

Опширније...

 

Првих 100 бројева листа "Колубара"
У среду, 28. септембра у сали Библиотеке представљен је пројекат дигитализације првих 100 бројева листа "Колубара". О самом листу и његовој историји која је, на жалост, прекинута након 75 година постојања, говорио је др Милорад Ђокић. О процесу дигитализације и начину коришћења дигитализованих бројева говорила је библиотекарка Марина Гавриловић која је овај изузетно важан и захтеван посао обавила и даље наставља да дигиталну библиотеку свакодневно допуњује новим садржајима.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 91