Почетна

Изложба Бранка Матића
У среду, 14. децембра, у холу Библиотеке отворена је изложба слика и скулптура у дрвету Бранка Матића под називом "Колубара наш завичај од памтивека". О аутору и његовом ликовном стваралаштву говорио је ликовни педагог Владимир Петровић који је истакао лепоту Матићевог израза: "Са неверицом посматрамо како дрво нестаје и од њега настаје скулптура од само једне гранчице.

Опширније...

 

Вече лазаревачке поезије
Промоција књиге Љиљане Влаховић "Чашом молитвеном" одржана је у петак, 25. новембра у сали Библиотеке. Програм је водила, о песникињи говорила и стихове казивала Данијела Петковић. Затим су стихове казивали Зоран Белошевић, Душан Ђокић и ауторка.

Опширније...

 

Јубилеј атељеа "Сезан"
У петак, 18. новембра у свечаној сали Библиотеке представљена је монографија "Волим да цртам" поводом 20 година ликовног рада атељеа "Сезан" под вођством Зорана Ерића. Књигу је објавила Библиотека "Димитрије Туцовић", приредила је, заједно са Зораном Ерићем, Милица Матијевић. Сарадник на издању био је Горан Гарчевић.

Опширније...

 

Ноћ књиге у Библиотеци!
У петак, 16. децембра Библиотека ће са читаоцима радити до 22 сата. Наиме, у сарадњи са издавачком кућом Лагуна организујемо "Ноћ књиге" и тога дана ће сви који се учлане добити бесплатну чланарину до краја јануара наредне године. Добро дошли на ноћ књиге!

Опширније...

 

"Од књиге и приче до сцене и представе"
У четвртак 1. децембра у библиотеци "Димитрије Туцовић" у Лазаревцу одржана је стваралачко-истраживачка радионица с драмским структурама "Од књиге и приче до сцене и представе".

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 11 од 97