Почетна Новости

Новости

Књижевно вече Стефана Симића
У петак, 26. маја са почетком у 19 часова у сали библиотеке биће одржан "Театар искрености", књижевно вече Стефана Симића. Поред поезије коју ће аутор читати биће ту и глуме и музике па вас позивамо да се заједно забавимо и улепшамо себи то вече лепотом уметности.

 

"Слободна зона" у Лазаревцу
Лазаревац је један од 40 градова у Србији који се прикључио филмском фестивалу "Слободна зона" у оквиру којег се приказују филмови који су далеко од холивудских спектакуларних блокбастера. Они се базирају на ангажованој, савременој филмској продукцији, а циљ је бављење актуелним друштвеним и политичким темама из целог света.

Опширније...

 

Промоција књиге "Упоришта"
У четвртак, 18. маја у нашој библиотеци је представљена књига др Милоша Ковића "Упоришта", у издању издавачке куће Catena Mundi. О књизи су говорили уредник у издавачкој кући Никола Маринковић, проф. др Часлав Копривица редовни професор Факултета политичких наука у Београду, Ратко Вукелић историчар и библиотекар у нашој библиотеци и аутор др Милош Ковић, доцент на ФИлозофском факултету Београд.

Опширније...

 

Европски покрет у Србији и "Наших руку дело"
У уторак, 9. маја у сали Библиотеке обележен је Дан Европе (Дан победе над фашизмом) пригодним програмом који је организован у сарадњи са Европским покретом у Србији, Лазаревац, а уз подршку ЕУ програма "Европа за грађане и грађанке". Тема програма је била промоција наивне уметности и домаће радиности.

Опширније...

 

Књижевно вече лазаревачких и чачанских песника
Књижевни клуб "Димитрије Туцовић" из Лазаревца угостио је своје колеге, чланове књижевног клуба "Драгослав Грбић" из Чачка у уторак, 9. маја у просторијама Библиотеке.

Опширније...

 

Промоција романа "Арзамас" Иване Димић
У петак, 5. маја у библиотеци "Димитрије Туцовић" одржана је промоција романа "Арзамас" Иване Димић, овогодишње добитнице НИН-ове награде. Ивана Димић је 63. добитник награде, за најбољи роман године написан на српском језику.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 80