Почетна Новости

Новости

Лесковац - расадник талентованих уметника
У уторак, 4. октобра, у холу Библиотеке отворена је изложба скулптура у дрвету Милисава Стојановића, самоуког вајара из села Лесковац Колубарски.
Ова изложба је увод у обележавање 50 година стваралаштва Милисава Стојановића који је свој пут уметника пронашао још у раној младости. Од самог почетка имао је подршку Богосава Живковића те није спутавао свој таленат.

Опширније...

 

Првих 100 бројева листа "Колубара"
У среду, 28. септембра у сали Библиотеке представљен је пројекат дигитализације првих 100 бројева листа "Колубара". О самом листу и његовој историји која је, на жалост, прекинута након 75 година постојања, говорио је др Милорад Ђокић. О процесу дигитализације и начину коришћења дигитализованих бројева говорила је библиотекарка Марина Гавриловић која је овај изузетно важан и захтеван посао обавила и даље наставља да дигиталну библиотеку свакодневно допуњује новим садржајима.

Опширније...

 

"50 година Јоакима" – промоција монографије
Промоција монографије Заједнице професионалних позоришта Србије "50 година Јоакима" одржана је у оквиру манифестације Дани европске баштине у уторак, 27. септембра. О књизи су говорили Зоран Карајић, глумац и директор Шабачког позоришта. У програму су учествовали глумци лазаревачког Пулс театра Дарко Бјековић и Маја Софронијевић која је била медијатор програма.

Опширније...

 

Промоција монографије Зорана Ерића
У петак, 18. новембра у 18 часова биће промовисана монографија поводом 40 година уметничког рада Зорана Ерића, а затим у 19 часова и отварање изложбе његових радова у холу библиотеке.

 

Предавање проф. Спасоја Влајића
У четвртак, 17. новембра од 18 часова у сали библиотеке биће одржано предавање проф. Спасоја Влајића на тему "Витезови Реда змаја".

 

Завршен наградни књижевни конкурс о љубави и вину
Завршен је наградни књижевни конкурс за најбољу необјављену песму о љубави и вину "Вино је поезија у чаши". На конкурс се јавило 8 аутора са 20 радова. Жири у саставу Андреј Јелић Мариоков, Љиљана Пакић и Зоран Белошевић је одабрао три најбоље песме.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 78