Почетна Новости

Новости

Промоција књиге "Ка поетици смеха"
Промоција књиге "Ка поетици смеха" др Ивана Златковића у издању "Друштва за српски језик и књижевност" одржана је 17.05.2017. године са почетком у 19:00 часова. Поред разговора о хумору и комичном уопште било је приче о смешном у српској усменој прози. Тачније о хумору у усменим прозним жанровима (шаљивој причи, новели, анегдоти, басни, причи о животињама, опсценој причи, вицу и шали).

Опширније...

 

Књижевно вече Стефана Симића
У петак, 26. маја са почетком у 19 часова у сали библиотеке биће одржан "Театар искрености", књижевно вече Стефана Симића. Поред поезије коју ће аутор читати биће ту и глуме и музике па вас позивамо да се заједно забавимо и улепшамо себи то вече лепотом уметности.

 

"Слободна зона" у Лазаревцу
Лазаревац је један од 40 градова у Србији који се прикључио филмском фестивалу "Слободна зона" у оквиру којег се приказују филмови који су далеко од холивудских спектакуларних блокбастера. Они се базирају на ангажованој, савременој филмској продукцији, а циљ је бављење актуелним друштвеним и политичким темама из целог света.

Опширније...

 

Промоција књиге "Упоришта"
У четвртак, 18. маја у нашој библиотеци је представљена књига др Милоша Ковића "Упоришта", у издању издавачке куће Catena Mundi. О књизи су говорили уредник у издавачкој кући Никола Маринковић, проф. др Часлав Копривица редовни професор Факултета политичких наука у Београду, Ратко Вукелић историчар и библиотекар у нашој библиотеци и аутор др Милош Ковић, доцент на ФИлозофском факултету Београд.

Опширније...

 

Европски покрет у Србији и "Наших руку дело"
У уторак, 9. маја у сали Библиотеке обележен је Дан Европе (Дан победе над фашизмом) пригодним програмом који је организован у сарадњи са Европским покретом у Србији, Лазаревац, а уз подршку ЕУ програма "Европа за грађане и грађанке". Тема програма је била промоција наивне уметности и домаће радиности.

Опширније...

 

Књижевно вече лазаревачких и чачанских песника
Књижевни клуб "Димитрије Туцовић" из Лазаревца угостио је своје колеге, чланове књижевног клуба "Драгослав Грбић" из Чачка у уторак, 9. маја у просторијама Библиотеке.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 85