Почетна Новости

Новости

Размена уџбеника
У Библиотеци од четвртка, 15. јуна почиње размена половних школских уџбеника за основне и средње школе. Наиме, уколико имате уџбенике који вам више не требају можете их оставити на првом спрату библиотеке, на позајмном одељењу, а потражити оне који вам требају за предстојећу школску годину. Полице су подељене и обележене по разредима због лакшег сналажења.

Опширније...

 

Свечана академија гусларског друштва
У петак, 9. јуна од 20 часова у сали библиотеке одржана је свечана академија поводом стогодишњице смрти песника Владислава Петковића Диса у организацији гусларског удружења из Лазаревца које носи његово име, а чији је председник Радован Фуртула.

Опширније...

 

Слободна зона: Лазаревац
Крајем маја и првом половином јуна, са пројекцијама уторком и четвртком од 19 часова, у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у току је била филмска турнеја „Слободна зона“, једанаеста по реду. Преко четрдесет градова у Србији, а међу њима и Лазаревац, било је у прилици да види осам, по избору публике и селектора фестивала, најбољих филмова са 12. издања Слободне Зоне одржаног током новембра прошле године у Београду, Новом Саду и Нишу.

Опширније...

 

Гусларско вече и представљање књига Славка Јекнића
У среду, 7. јуна у свечаној сали библиотеке одржана је промоција књиге о гуслама „Гусле наше свете“ и збирке песама „Горштачки кодекс части“ Славка Јекнића. Било је то гусларско поетско вече на којем су се смењивали читање Јекнићеве поезије из збирке и певање уз гусле.

Опширније...

 

Промоција књиге „Нокат и месо“
У понедељак, 5. јуна у 19 часова у свечаној сали Библиотеке одржана је и промоција књиге приповедака „Нокат и месо“ Дејана Вукићевића. Књига је објављена у издању Културног центра Новог Сада. Ово је ауторова четврта збирка кратких прича, а поред њих објавио је и два романа. Но, овде је било речи о приповеткама, а о њима су говорили др Стојан Ђорђић и др Драгана Столић.

Опширније...

 

Концерт класичне музике
У понедељак, 5. јуна у свечаној сали Библиотеке „Димитрије Туцовић“ одржан је концерт за виолину и клавир. Наступиле су Мина Алексић (виолина) и Јасмина Раковић (клавирска пратња). На програму су била дела Бетовена, Моцарта, Шумана и Вијењавског. Присутни су могли да уживају у маестралном извођењу соната за клавир и виолину као и једне шаљиве Тарантеле.

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 87

Статистика
Број прегледа чланка : 710402