Почетна Новости

Новости

Ликовно - литерарно вече "Игра маште"
У четвртак, 4. маја у свечаној сали библиотеке ученици ОШ "Војислав Вока Савић" одржали су ликовно - литерарно вече. Програм је водио наставник ликовне културе Владимир Петровић који је организовао ликовни део програма тј. изложбу дечијих радова заједно са колегом Бојаном Лазовим. У холу библиотеке изложени су радови ученика од 5. до 8. разреда, а могу се видети колажи, цртежи, графике, геометријске скулптуре од папира, осликана керамика, калиграфија, акварел и друго.

Опширније...

 

Добитница Нинове награде у Библиотеци
У петак, 5. маја са почетком у 19 часова гост Библиотеке биће Ивана Димић, добитница НИН-ове награде за 2016. годину.

Опширније...

 

Дани Београда обележени изложбом у Лазаревцу
Изложба ручних радова чланица "Удружења уметника и љубитеља уметности" Лазаревац, Добриле Бобе Ашкрабић, Наде Марковић и Горице Николић, отворена је у среду, 19. априла у холу Библиотеке "Димитрије Туцовић".

Опширније...

 

Представљен је нови број часописа "Букинац"
У петак, 7. априла у сали Библиотеке представљен је нови број часописа "Букинац", четврти по реду. Промоцију је водио главни уредник овог годишњака који се бави барошевачким крајем и његовом историјом, Зоран Мирковић.

Опширније...

 

Промоција нове књиге у издању Библиотеке
У петак, 31. марта у сали Библиотеке одржана је промоција нове књиге Марка Мијушковића под називом "План развоја Лазаревца у наредној деценији". Промоцији су Присуствовали бројни млади суграђани, а подршку овој публикацији дали су председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и заменик председника ГО Лазаревац Милоје Живановић који су о аутору и књизи говорили веома похвално. Присутан је био и лектор Душко Мартиновић.

Опширније...

 

Студијско путовање у Брисел
У протеклој недељи, од 27. до 30. марта је реализован пројекат "Студијско путовање у Брисел", који је финансирала ЕУ,  а који је био намењен библиотекарима чије су установе чланице мреже "ЕУТЕКА – ЕУ у вашој библиотеци".

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 85