Почетна Новости

Новости

Бета и другари
Поводом Светског дана детета који се обележава 1. јуна, у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу организовано је дружење библиотекарке и песникиње за децу Елизабете Георгиеве из Димитровграда и лазаревачких рецитатора који су говорили њене песме.

Опширније...

 

"Нокат и месо" Дејана Вукићевића
Промоција књиге "Нокат и месо" Дејана Вукићевића ће се одржати у Библиотеци у понедељак, 5. јуна у 19:00.

Опширније...

 

Међународни дан детета "Бета и другари"
Поводом Међународног дана детета, деца рецитују песме Елизабете Геориев у четвртак 1. јуна 2017. године.

Опширније...

 

Филмска турнеја "Слободна зона"
Данас, 30. маја, у 19:00 настављамо са филмском турнејом "Слободна зона". На реду је пројекција филма "Чујте и почујте" Вернера Херцога.

Опширније...

 

"Театар искрености" Стефана Симића у Лазаревцу
У средишту писања Стефана Симића је човек, са свим својим врлинама, манама, пороцима, заблудама и предрасудама. У књизи "Одјеци људског", коју је представио у петак, 26. маја у лазаревачкој библиотеци, заступљена је социјално ангажована проза, поезија, љубавне приче и личне импресије, по којима је Симић препознатљив.

Опширније...

 

Промоција књиге "Ка поетици смеха"
Промоција књиге "Ка поетици смеха" др Ивана Златковића у издању "Друштва за српски језик и књижевност" одржана је 17.05.2017. године са почетком у 19:00 часова. Поред разговора о хумору и комичном уопште било је приче о смешном у српској усменој прози. Тачније о хумору у усменим прозним жанровима (шаљивој причи, новели, анегдоти, басни, причи о животињама, опсценој причи, вицу и шали).

Опширније...

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 87

Статистика
Број прегледа чланка : 711515